Kje naj si ustvarim dom

To vprašanje sem si v mladosti zastavljala tudi sama. Najprej sama, potem skupaj z možem. Sledila sva želji, ki sva jo imela že na začetku najine skupne poti. Sledila sva najini notranji intuiciji - kaj je dobro za naju in najino družino. Nezavedno sva naredila to, kar je dobro za oba, da žena sledi možu - da še naprej živi in deluje tam, kjer se je rodil. Upoštevala sva to in življenje je šlo dobro naprej. Moški je tisti, ki družino varuje pred zunanjim svetom in po drugi strani družino povezuje z zunanjim svetom, kar pa mu je veliko lažje, če mu je ta svet, okolica znana in domača. Žena pa možu zaupa, da bo za družino naredil največ kot zmore in zna.

Minilo je ¼ stoletja in pred enakim vprašanjem sta sedaj najstarejša hči in sin. Hči je sledila možu in si ustvarjata svoj dom tam, kjer se je rodil mož. In življenje gre dobro naprej.

Sin skupaj z dekletom pa je v iskanju skupnega prostora pod soncem. To ni enostaven čas. To niso enostavne odločitve. Pri tem si lahko pomagata s tem, da najprej pregledata želje, možnosti in ideje, kje bi rada oz. lahko živela skupaj. Ko si oblikujeta več izbir, pa s sistemsko postavitvijo družine naredimo vpogled v dane možnosti. Uvid, ki ga bosta dobila, jima bo pomagal, da lažje delata korake v to smer in imata zavedanje, da je bila odločitev na dolgi rok pravilna. Ta mir, ki ga nosimo v sebi, rodi še več miru za druga področja našega življenja.

Previous
Previous

Mama